Inner Evolution

Hypnotherapie, RTT en coaching

Over mij

 

Al vanaf vroege leeftijd heb ik interesse in de werking van de menselijke geest. Naarmate ik ouder werd stelde ik mezelf steeds vaker vragen als; waarom voel ik wat ik voel, hoe komt het dat ik soms ‘last’ heb van mijn gevoelens en hoe werken deze processen? Dit heeft geleid tot het lezen van veel boeken en later het volgen van verschillende opleidingen op dit gebied, onder andere coaching, meditatie, mindfulness en droomuitleg.

Ook op werkgebied heeft dit geleid tot veranderingen; oorspronkelijk opgeleid als jurist kwam ik er na een aantal jaar werken en een burn-out achter dat het tijd was om een andere weg in te slaan. Vervolgens heb ik een opleiding tot mediator gevolgd en mensen begeleid bij echtscheidingen. Alhoewel het waardevol was om hulp te kunnen bieden bij dit intense traject merkte ik ook dat mijn echte passie lag bij het werken met de menselijke geest en mensen erbij te helpen hun eigen kracht te hervinden. Dit heeft geleid tot het volgen van een opleiding tot hypnotherapeut waarbij voor mij een wereld open ging.

Het fascinerende van hypnotherapie vind ik dat deze vorm van therapie werkt met het onbewuste in plaats van met het bewuste, rationele brein. In het onbewuste is een schat aan informatie te vinden; herinneringen, overtuigingen en patronen die vaak een grote rol spelen in het dagelijks leven. Via hypnotherapie kun je hier toegang toe krijgen wat veel inzicht kan geven. Ik vind het heel bijzonder om te zien dat dit in een relatief korte tijd kan leiden tot een transformatie. Eigenlijk is hypnotherapie daarmee een heel doelgerichte vorm van therapie die problemen of uitdagingen aanpakt daar waar deze ontstaan zijn.