Inner Evolution

Hypnotherapie, RTT en coaching

Wat is RTT?

RTT staat voor Rapid Transformational Therapy en is een vorm van hypnose die is ontwikkeld door de Britse hypnotherapeute Marisa Peer. Bij RTT wordt hypnotherapie gecombineerd met psychotherapie, NLP en neurowetenschappelijke principes om zo op een snelle manier (in principe binnen 1 tot 3 sessies) resultaten te krijgen. RTT is in opkomst en heeft al verschillende awards mogen ontvangen. Voor meer informatie over de oprichtster en de methode zie www.marisapeer.com.

Waar kun je RTT voor gebruiken?

RTT kent veel toepassingsvormen. Het kan heel goed worden ingezet bij angsten, traumaverwerking, verslavingen, relatieproblemen, overgewicht en depressie. Ook bij lichamelijke klachten kan RTT worden ingezet als aanvulling op de reguliere behandeling.

Voor wie is RTT geschikt?

RTT is in principe geschikt voor iedereen; wanneer je onder behandeling bent van een arts of psychiater is het van belang om eerst te overleggen met je arts om samen te bepalen of RTT een aanvulling kan zijn op de huidige behandeling.

RTT voor kinderen

Hypnotherapie is een methode die ook goed kan worden toegepast bij kinderen. Kinderen zijn namelijk extra ontvankelijk voor suggestie, wat hen aan de ene kant kwetsbaarder maakt bij bijvoorbeeld pestgedrag of heftige veranderingen in de levenssituatie. Aan de andere kant staan kinderen ook meer open voor positieve suggesties. Door middel van hypnotherapie kunnen positieve 'zaadjes' worden geplant van zelfvertrouwen, zelfliefde en weerbaarheid. Ook kunnen oudere kinderen extra tools krijgen om makkelijk om te kunnen gaan met lastige (emotionele) situaties.